Self-isolation

Waar we bij de Self-isolation bij Mt. Little Station nog alle ruimte hadden, ’97 vierkante kilometer’ om te bewegen, hebben we hier in Alice Springs maar een ’60 vierkante meter’.

De eerste 4 dagen

De eerste vier nachten en dagen zijn we goed doorgekomen. We hebben genoeg te doen en het weer is lekker. Het is zo’n 18 tot 20 graden overdag en in de nacht is het 0 tot 3 graden. De komende dagen wordt het warmer in de nacht, zo’n 4 tot 8 graden. Maar ook overdag wordt het 20 tot 25 graden. Hopelijk kunnen we die warmte aan, aangezien we maar een beetje schaduw hebben.

Naast de vele activiteiten, hebben we ook een Coronatest ondergaan. De vierde dag kwam een ‘Health Officer’ langs om ons te testen, we kregen een wattenstaafje in de keel en neus en deze sturen ze op om te laten testen.

We kregen een bericht met ‘Negative’, dat betekent gelukkig: geen Coronavirus.

Eerste week self-isolation

De eerste week zit er op. We zitten dus op de helft. Hierbij een lijst van wat we elke dag gedaan hebben:

04:00 Het is zo’n 2 graden.

07:30 Wakker worden, het is 4 graden.

08:05 Zon komt op, net over de MacDonnell Range, dus de zon komt ook op de tent, het is 8 graden.

08:06 Uit bed met lange broek en twee truien aan.

08:15 Tot 09:30 ontbijten.

09:30 Genieten van de opkomende zon, het is 12 graden, één trui gaat uit.

10:15 Kopje thee en 15 graden.

10:30 Vrije tijd, om 11:30 is het 18 graden, lange broek uit en trui gaat uit.

Einde ochtend en begin middag allerlei activiteiten, zoals:

 • puzzel maken, 1500 stukjes
 • frisbee gooien
 • wasje draaien (met de hand)
 • laptoppen
 • beetje werken
 • solliciteren
 • vliegtickets terug naar Nederland boeken
 • bellen met familie en vrienden
 • auto alvast te koop zetten
 • work outs of fit te blijven
 • hikingmap maken voor Mt. Little Station
 • leren schaken
 • dammen
 • leren Klaverjassen
 • plannen maken voor komende weken.

12:00 – 15:00 Het is zo’n 20 tot 25 graden.

16:00 Spelletje met eventueel een alcoholische versnapering.

17:00 Broek en truien gaan weer aan

17:45 Eten koken

18:00 Eten

18:15 Zon gaat onder

19:30 Naar bed, aflevering Netflix kijken (het is nu zo’n 8 graden)

20:30 Potje Kolonisten van Catan op de telefoon

21:00 E-bookje lezen

22:00 Slapen

Tweede week self-isolation

De tweede week was eigenlijk hetzelfde als de eerste week.

Bovenstaande dus 14 dagen achter elkaar. Veel valt er niet te beleven in zo’n self-isolation, maar het is voor een groter doel om binnenkort weer verder te reizen! Nu al zin in.

Hiking map

We hebben Peter en Kellie beloofd om ook voor hun terrein nog de hiking map te maken, inclusief achterkant, net zoals wij de campingmap hebben gemaakt. Tijdens quarantaine hebben we hier natuurlijk mooi de tijd voor. Hierbij het resultaat.

Ook een hikingmap? Neem contact op via info@maaikeandbunderdownunder.nl.

Quarantaine buren

Sinds de start is er ook een gezin met twee kinderen, een paar plekken verder op in self-isolation. Zij mochten gister uit de isolatie en ze kwamen ons vertellen dat het voor hun ook wel te doen was en dat je moet instellen op twee weken op één plek.

Afgelopen donderdag kregen we schuin tegenover buren. Twee jongens uit Adelaide (Zuid Australië), die klaarblijkelijk niet wisten dat je in self-isolation moest. Bij de grens werd ze verteld dat ze dat 14 dagen moesten gaan doen. Hier aangekomen wisten ze ook niet dat ze de campingkeuken niet mochten gebruiken en aangezien ze niet al teveel kookgerei hebben, zal de isolatie voor hun veel bestellen worden.

Op 17 juli gaat de grens open voor iedereen, je hoeft dan dus geen self-isolation meer te doen. Wij zijn nu 11 dagen eerder in Northern Territory, dan als we in Zuid Australië waren gebleven totdat de grens open zou gaan.

De jongens van de overburen komen op 16 juli uit isolatie, één dag voordat de grens open gaat. Niet heel snugger van ze. Het zijn ook net Peppi en Kokki, de lange dun en de kleine dik. Ze lopen de hele dag wat achter elkaar aan, zelfs in de avond lopen ze met elkaar, in dezelfde badjas, wat rondjes op hun campingspot, alsof het pinguïns zijn. Grappig om te zien, maar ze praten hard en lachen vaak uitbundig, vaak tot ongeveer 2 uur in de nacht. Minder prettig, maar ach ja, zij hebben het ook niet makkelijk, met deze onvoorbereide quarantaine.

1 nieuw geval in 87 dagen

Het self-isolation beleid van Northern Territory is sinds 15 juni versoepeld. Self-isolation is nog steeds verplicht, maar kan nu dus ook op de camping. Afgelopen vrijdag was er één nieuw Corona-geval, sinds 87 dagen in Northern Territory. Er was een persoon van over zee, naar Melbourne gevlogen, in Melbourne 2 weken isolatie gedaan. Vervolgens heeft hij in Melbourne Corona gekregen en is naar Darwin gevlogen, hier is geconstateerd dat hij Corona had. Daarom zijn ze zo voorzichtig met de grenzen open te doen voor bewoners en toeristen.

Self-isolation is bijna voorbij

Het is vandaag zondag 5 juli, de laatste dag van de self-isolation. Morgen mogen we om 12:00 uur vertrekken. We zullen boodschappen doen en door knallen naar de camping bij ‘The Rock’, oftewel Uluṟu.

Dit worden de laatste dagen in de Outback.

Tot snel.

 

Eén gedachte over “Self-isolation

 1. Mooie hiking map!! Heel tof gedaan!!
  Zet m op die laatste dag/nacht! Nog even de hele drank voorraad er doorheen knallen, of was die er al doorheen;-)

  Veel plezier naar uluru morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven