Het Groene Ubud

Na een mooie rit van twee uur aangekomen in het warme toeristische Ubud. Overal mooie tentjes voor eten, drinken en de vele souvenirshops. Bij aankomst eerst even lunchen met een Nasi Goreng Special en een Bananen Milkshake. Vervolgens een rondje door de Ubud Market. Hier staan ontelbare souvenirtentjes, met houten souvenirs en vele shirtjes, armbandjes en meer kleine prullaria. In de avond een plan voor de volgende dag maken, onder andere Monkey Forest.

Volgende ochtend Ubud

We starten de dag met een pancake ontbijt van het hostel. We gaan eerst richting het mooie uitzicht, althans dat wordt genoemd. De Campuham Ridge Walk Ubud is een kleine hike van 2km. Op slippers is dat prima te doen. Onderweg een kleine regenbui en op het einde voor ons beide een cola. De uitzichten vallen ons wat tegen, aangezien we vele mooiere uitzichten van Tanzania gewend zijn. hihi. Vervolgens door naar een uitzicht punt over de rijstvelden van Ubud.

Monkey Forest

En nu gaan we door naar het hoogtepunt van Ubud, althans waarvoor vele toeristen naar Ubud gaan: Monkey Forest.

Dit ‘apenbos’ heeft verschillende apenfamilies bij elkaar. Ze worden ook vaak gevoerd door de bewakers in het bos. Door een aap worden gebeten wil niemand natuurlijk, daarom mag je de apen ook niet van dichtbij in de ogen kijken, dan vallen ze je aan.

Na Monkey Forest ff chillen in de loungebar met een grote Bintang, het favoriete drankje van Bart. Vervolgens naar huis en in de avond lekkere Chicken Satay en Chicken Curry gegeten in Puspa’s Warung, midden in één van de leuke straatjes in Ubud.

Morgen zullen we onze weg vervolgen naar de prachtige Gili eilanden. We worden om 11 uur opgepikt om de boot van 12:30 te halen bij Padang Bai Port.

Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven